RFID

RFID står för radiofrekvensidentifiering (Radio-Frequency IDentification). Förkortningen hänvisar till små elektroniska enheter som består av ett litet chip och en antenn. Chipet är vanligtvis kapabelt att bära 2 000 byte data eller mindre.

RFID-enheten har samma syfte som en streckkod eller en magnetremsa på baksidan av ett kreditkort eller ATM-kort; Det ger en unik identifierare för det objektet. Och precis som en streckkod eller magnetremsa måste skannas för att få informationen, måste RFID-enheten skannas för att hämta identifieringsinformationen.

En betydande fördel med RFID-enheter över de andra som nämnts ovan är att RFID-enheten inte behöver positioneras exakt i förhållande till skannern. Vi är alla bekant med den svårighet som butikskassakontorerna ibland har för att se till att en streckkod kan läsas. I motsats till detta kommer RFID-enheter att fungera inom några fot (upp till 20 fot för högfrekventa enheter) på skannern. Till exempel kan du bara sätta alla dina matvaror eller inköp i en väska och ställa in påsen på scannern. Det skulle kunna fråga alla RFID-enheter och slutföra ditt köp direkt. (Läs en mer detaljerad artikel om RFID jämfört med streckkoder.)

RFID-tekniken har funnits i mer än femtio år. Det har bara varit nyligen att möjligheten att tillverka RFID-enheter har fallit till den punkt där de kan användas som en “bortkastad” lager eller kontrollenhet. Alien Technologies sålde nyligen 500 miljoner RFID-taggar till Gillette till en kostnad av cirka tio cent per tag.

En orsak till att det har tagit så lång tid för att RFID ska komma till vanligt bruk är bristen på standarder inom branschen. De flesta företag som investeras i RFID-teknik använder endast taggarna för att spåra objekt inom deras kontroll. många av fördelarna med RFID kommer när objekt spåras från företag till företag eller från land till land.