HEj SYSTEMLEVERANTÖR

En kund med en specialbyggd TA-lösning önskar sig fler funktioner. När du tittat närmare på utmaningen inser du att det blir svårt att lösa och önskar att de hade haft en mer grundsäker lösning: Ett system som går att bygga ut, utan att bygga om. Då är det LogTrade du drömt om.

Ett transportadministrativt system, eller TA-system, är en mjukvara för att köpa, boka och hantera transporter från transportföretag. LogTrade är ett TA-system som aldrig återvinner någon skräddarsydd lösning. Vi är en egen art i TA-faunan. Det har vi blivit tack vare dig. Medan du säljer, bygger in och kommer med återkoppling, lyssnar vi och fokuserar på att utveckla och vidareutveckla marknadens mest välintegrerade TA-lösning. Ett system som tänker på hela logistikkedjan, alla aspekter av affärsprocesserna och dina villkor som utvecklare och utförare.

Oavsett om du vill använda en färdig LogTrade-integration eller utveckla en egen via vårt API kommer du och din kund spara pengar.

LogTrade Connect

Kan jag använda er i Microsoft Dynamics NAV?

Om du kan! Det är till och med så att du bör använda oss i Microsoft Dynamics NAV eftersom vi är den första  TA-leverantören på marknaden som har fått vår integrationslösning – LogTrade Connect – certifierad av Microsoft för detta affärssystem.

endeavor_anders_brunmarker

Jakten på det enda TA- systemet

Ett system för transportadministration ska vara användarvänligt, stabilt och innovativt. Men vad betyder det i praktiken? Och hur vet man vilket som är bäst för affärssystemet? Så här kom Endeavor fram till svaret.

- Säg den som hoppar jämfota av glädje när någon tar upp ämnet affärs- eller kundvårdssystem. Administration kan  vara så tråkigt att klockorna stannar, säger Anders Brunmarker och skrattar.

- Åtminstone på ett ytligt plan, lägger han till och lyfter fram hur tillväxt, smartare arbetssätt för de anställda och tidsbesparingar å andra sidan är ämnen som kan hålla chefer och företagsägare vakna om nätterna. För vilket företag vill inte växa eller spara tid och pengar?

 

Det intressanta är ju inte vad du kan göra i systemet, utan vad systemet kan göra för dig.

 

- Insikten att bra affärs- eller kundvårdssystem gör nytta gör kanske inte ämnet roligare. Men det gör inget. Poängen är att inget system har ett egenvärde. Det intressanta är ju inte vad du kan göra i systemet, utan vad systemet kan göra för dig.

 

Endeavor på 5 sekunder

Endeavor finns i Göteborg och Stockholm, samt i Jönköping där Anders Brunmarker är försäljningschef, och är ett företag som utvecklar digitala lösningar för företags affärsprocesser, med kunder inom tillverkningsindustrin, men också i tjänstebolag, offentlig verksamhet samt retail. Sedan starten 2013 har de hunnit göra över 200 systemimplementationer.

 

”En homogen systemlösning är bättre än fristående öar”

Innan Endeavor tar fram den bästa ”systemlösningen” för ett företag tittar de först på vad företaget vill och hur det fungerar idag. Konkret kan man säga att Endeavor skapar ordning och reda i företags affärer.

- Ibland jobbar vi enbart med kundvårdssystem, eller CRM-system som det kallas, andra gånger är det bara affärssystemet, det vill säga ERP. Och de gånger vi tar fram en lösning med båda delarna, eller tillsammans med ett tredje system ser vi till att systemen blir integrerade.

Anders Brunmarker förtydligar att det är mycket viktigt delmål för Endeavor att alla affärsprocesser samlas i ett digital system, så att företaget får en begriplig helhetslösning.

- En homogen systemlösning är bättre än fristående öar som inte har någon koll på vad som händer i de olika områdena.

 

TRANSPORTADMINISTRATION SOM INTEGRATION

Endeavor delar, med andra ord, LogTrades syn på att inget företag ska behöva dubbelarbete för att olika system inte kommunicerar med varandra. Men är också rörande överens med LogTrade om att det allra bästa är om kunden slipper jobba i systemen mer än nödvändigt.

- LogTrade sitter lite som handen i handsken för oss. Vi vill ju ge våra kunder ett så automatiserat affärssystem som möjligt, inte minst inom flöden för transport- och frakthantering. Så att de till exempel kan spåra försändelserna och bli informerade om avvikelser i realtid.

 

VAD ÄR ETT BRA TA-SYSTEM?

Endeavor jobbar med och utvecklar digitala lösningar baserat på standardiserade produkter från Microsoft. Det betyder att Endeavor erbjuder lösningar i Microsoft Dynamics NAV och Microsoft Dynamics 365. Till dessa grundsystem applicerar de så kallade tredjepartsprodukter, som exempelvis system för transportadministration, det vill säga TA-system.

 

Idag är marknaden van vid att konsulter måste komma in för att justera TA-systemet varje gång kunden önskar en ny funktion. Och när systemet sen ska uppgraderas måste konsulten justera anpassningen. Så är det inte med LogTrade.

 

- Och vi letar alltid efter de tredjepartsprodukter som är stabila här och nu, och dessutom framtidssäkra. Det vill säga system som levererar det de lovar och samtidigt sticker ut på ett intressant sätt när man granskar dem.

I LogTrade har Endeavor hittat det de söker i ett TA-system.

- Ta en sån sak som uppgraderingar. Idag är marknaden van vid att konsulter måste komma in för att justera TA-systemet varje gång kunden önskar en ny funktion. Och när systemet sen ska uppgraderas måste konsulten justera anpassningen. Så är det inte med LogTrade, säger Brunmarker.

Han berättar att det beror på att LogTrade är en standardiserad lösning.

- Den är byggd på ett ”genomtänkt sätt”, skulle man kunna säga. Den är byggd för att vara inbyggd i affärssystemet så att uppgraderingarna sker automatiskt. Det gör att behovet av hands-on konsulthjälp minskar med runt 90 procent, menar jag.

 

Läs också: Vilka ERP-system fungerar LogTrade med?

ETT STANDARDISERAT TA-SYSTEM

Eftersom LogTrades erbjuder ett standardiserat system, certifierat av Microsoft för Microsoft Dynamics NAV, har de ett förtjänat försprång. Men, säger Anders Brunmarker, poängen är att LogTrades mjukvara är byggt på ett sätt som gör det enkelt att öppna upp fler funktioner och bygga ut och uppgradera.

 

... poängen är att LogTrades mjukvara är byggt på ett sätt som gör det enkelt att öppna upp fler funktioner och bygga ut och uppgradera.

 

- Det är ett TA-system som är byggt med hänsyn till hur affärssystem fungerar och framförallt vad affärssystemen är tänkta att uppnå. Till skillnad från icke standardiserade lösningar som är lokalt installerade och inte byggt i moduler. Sådant kostar mer än vad det smakar, inte minst att installera och uppgradera, säger Anders Brunmarker.

Med LogTrades mjukvara kan Endeavor göra snabba implementationer med gott resultat, liten risk och lång hållbarhet.

 

Det finns det heller inget TA-system på marknaden som erbjuder fler funktioner inuti ett affärssystem.

 

- Det är nästan som att LogTrade har ett evigt liv sett ur en produktlivscykel. De slutar aldrig att förse dig med den senaste versionen, säger Anders Brunmarker och fortsätter.

- Som jag ser det finns det heller inget TA-system på marknaden som erbjuder fler funktioner inuti ett affärssystem. Den insikten gjorde det självklart för oss att inleda ett samarbete med LogTrade.

 

EN LÅNGSIKTIG TA-PARTNER I MOLNET

Allting börjar och slutar med kunden. Eller rättare sagt – kundens kunder. Fast är du helt ärlig börjar kanske allting med bränslet – datan i molnet – och hur kunder kan nyttja kraften i den.

Anders Brunmarker talar om ”CRM- och affärssystem för Big data”, ”appar”, ”Internet of Things” och ”Machine Learning”. Och tycker det är intressant att befinna sig mitt i dagens digitala revolution, och jobba i en bransch som tar denna utvecklingen framåt. Särskilt om man kan jobba tillsammans med andra som har samma mindset.

 

... någon som ständigt undrar hur de gemensamt kan ge kunder mer funktionalitet och värde från informationen i molnet.

 

Han tycker att Endeavor med LogTrade som TA-partner har en kompanjon som sitter i samma båt, någon som ständigt undrar hur de gemensamt kan ge kunder mer funktionalitet och värde från informationen i molnet. Någon som kan konsten att leverera här och nu och samtidigt tänka framåt.

- I LogTrade har vi en partner som ständigt utvecklar nya lösningar med fokus på mer automation. Det gör dem till ”det enda” TA-systemet för oss.

 

Vilka ERP fungerar ni med?

I dagsläget har vi färdiga standardiserade kopplingar till ett stort antal ERP-system. Det betyder att vi har smidiga integrationer till många olika affärssystemen. För dig som systemleverantör och dina kunder innebär det snabba installationer som går att köra på Plug 'n' Play. För mer information, ladda ned hela listan.

Alexa är hjärnan i Amazon Echo

När internet försvinner - digitaliseringen 2.0

Fungerar LogTrade med Alexa?

Ja, självklart.

Madame A. kallas hon i amerikanska radioprogram. Åtminstone om hon fått följa med in i studion och är påslagen. Och, om hon inte är programmerad att svara på annan benämning, som ”Computer”.

Vi pratar om Alexa, AI-hjärnan i den röststyrda burken Amazon Echo. Hon är idag den mest populära hemroboten i världen med över 20 miljoner amerikanska användare.

Alexa kan bistå med det mesta. Säg bara Alexa, följt av ditt önskemål och hon kommer att leverera. Du kan exempelvis stå vid kylskåpet och beställa hem dagligvaror som tagit slut.

I grunden är Alexa en tjänst från Amazon som kan byggas in i olika produkter på marknaden. Hon är alltså inte låst till Amazon Echo, utan kan kan byggas in i olika produkter som kylskåpet eller bilen. Och blir på så vis en integrerad del av det så kallade internet-of-things-konceptet.

 

Men vad har LogTrade med Alexa att göra?

LogTrade kan användas med Alexa på två sätt.

1. Som godsavsändare kan du koppla ditt Amazon Prime-konto till ett LogTrade-konto och på så vis fråga Alexa om gårdagens sändningsstatistik. Eller varför inte använda Alexa för att göra ett ”dagsavslut” eller ett så kallat ”end-of-the-day”-manifest.

2. Du kan också använda Alexa för att skicka data till dina kunder. Dina kunder kan då, i sin tur, om de också har en Alexa, ropa rätt ut i luften ”Alexa, när kommer mitt paket”, eller ”Alexa, hur kommer mitt paket att levereras”, eller varför inte: ”Alexa, vilka paket är på väg till mig idag”? Frågan besvaras sanningsenligt av Alexa. Helt utan att ta upp mobiltelefonen ur fickan eller öppna luckan på laptopen har du och din kunder dragit nytt av TA-systemets olika funktioner.

 

Hantverkaren, Alexa och LogTrade

Så hur kan verkligheten med LogTrade integrerat i Alexa se ut för, säg, hantverkaren Stefan Olsson från Malmö?

Stefan sätter sig i bilen, startar motorn och frågar ”Alexa, hur ser min dag ut idag”, varpå hon svarar.

”God morgon, idag kommer vädret vara stabilt. Det är 20 grader varmt ute. Du har en lunch bokad med John Sandahl klockan tolv på restaurang Novell. Ditt första uppdrag är på Erikssgatan 12, det är ett lägenhetshus. Dina golvbrunnar har redan levererats för montering. De kom 07:30 till lägenhetsnummer 1024. I eftermiddag ska du till källarlokalen på S:t Nikolaj. Adressen är: Tunnbindaregatan 24. Reservdelarna beräknas vara där cirka 13:45, helt enligt dina instruktioner. Säg till om något har ändrats i din planering så justerar jag dina leveranser. Ha en bra dag.”

 

När internet blir osynligt

Det kan kännas som science fiction, men framtiden är redan här. Även om tjänsterna kopplade till Alexa inte är utvecklade till sin fulla potential, så blir de fler och de växer i sitt scoop. Fler företag ser det som en nödvändig möjlighet att göra sina tjänster och sin service tillgänglig via röststyrning. Idag finns det exempelvis fler än 1500 så kallade skills till Alexa, det vill säga röststyrda applikationer, varav LogTrade är en.

 

Vi går från en skärmbunden internet-2.0-era till en internet 3.0-era där mobilnacke och musarm hamnat på historiens skräphög. Några lager ovanpå skrivmaskinen och det manuella TA-systemet.

 

Än så länge fungerar Alexa enbart i USA, England och Tyskland. Men det är bara en tidsfråga innan Alexa kommer till Sverige och då finns exempelvis en färdig applikation från LogTrade och väntar, för den som önskar.

Det som sker på digitaliseringensfronten idag är en förändring vi bara kan ana vidden av. Vi går från en skärmbunden internet-2.0-era till en internet 3.0-era där mobilnacke och musarm hamnat på historiens skräphög. Några lager ovanpå skrivmaskinen och det manuella TA-systemet.

Det är storyn om när internet blev osynligt och började jobba åt dig. För att verka utan att synas.


Läs också:

LogTrade is now fully Integrated with Alexa

När ingen längre arbetar med transportadministration

På tur med organisationen som skapade världsekonomin. 

Vad är AI-baserad TA?

Tänk att kunna förbereda en uppdelning av godsleveranser på linjebilar, samordningsbilar, drönare och robotar innan godset ens dykt upp. Kalla oss technördar på speed. Men vår mjukvara är på väg att levla upp i en dimension där den kan tänka själva och planera. Så håll ögonen öppna. Snart är det dags för nästa kapitel i LogTrades story.

VÅRA PARTNERS