BEHOVET AV KONSULTHJÄLP MINSKAR MED 90 PROCENT

Foto: Endeavor

Ett system för transportadministration ska vara användarvänligt, stabilt och innovativt. Men vad betyder det i praktiken? Och hur vet man vilket som är bäst för affärssystemet? Så här kom Endeavor fram till svaret.

– Säg den som hoppar jämfota av glädje när någon tar upp ämnet affärs- eller kundvårdssystem. Administration kan  vara så tråkigt att klockorna stannar, säger Anders Brunmarker och skrattar.

– Åtminstone på ett ytligt plan, lägger han till och lyfter fram hur tillväxt, smartare arbetssätt för de anställda och tidsbesparingar å andra sidan är ämnen som kan hålla chefer och företagsägare vakna om nätterna. För vilket företag vill inte växa eller spara tid och pengar?

 

Det intressanta är ju inte vad du kan göra i systemet, utan vad systemet kan göra för dig.

 

– Insikten att bra affärs- eller kundvårdssystem gör nytta gör kanske inte ämnet roligare. Men det gör inget. Poängen är att inget system har ett egenvärde. Det intressanta är ju inte vad du kan göra i systemet, utan vad systemet kan göra för dig.

 

Endeavor på 5 sekunder

Endeavor finns i Göteborg och Stockholm, samt i Jönköping där Anders Brunmarker är försäljningschef, och är ett företag som utvecklar digitala lösningar för företags affärsprocesser, med kunder inom tillverkningsindustrin, men också i tjänstebolag, offentlig verksamhet samt retail. Sedan starten 2013 har de hunnit göra över 200 systemimplementationer.

 

ORDNING OCH REDA

Innan Endeavor tar fram den bästa ”systemlösningen” för ett företag tittar de först på vad företaget vill och hur det fungerar idag. Konkret kan man säga att Endeavor skapar ordning och reda i företags affärer.

– Ibland jobbar vi enbart med kundvårdssystem, eller CRM-system som det kallas, andra gånger är det bara affärssystemet, det vill säga ERP. Och de gånger vi tar fram en lösning med båda delarna, eller tillsammans med ett tredje system ser vi till att systemen blir integrerade.

Anders Brunmarker förtydligar att det är mycket viktigt delmål för Endeavor att alla affärsprocesser samlas i ett digital system, så att företaget får en begriplig helhetslösning.

– En homogen systemlösning är bättre än fristående öar som inte har någon koll på vad som händer i de olika områdena.

 

LOGTRADE SITTER SOM HANDEN I HANDSKEN

Endeavor delar, med andra ord, LogTrades syn på att inget företag ska behöva dubbelarbete för att olika system inte kommunicerar med varandra. Men är också rörande överens med LogTrade om att det allra bästa är om kunden slipper jobba i systemen mer än nödvändigt.

– LogTrade sitter lite som handen i handsken för oss. Vi vill ju ge våra kunder ett så automatiserat affärssystem som möjligt, inte minst inom flöden för transport- och frakthantering. Så att de till exempel kan spåra försändelserna och bli informerade om avvikelser i realtid.

 

VAD ÄR ETT BRA SYSTEM FÖR LEVERANSLOGISTIK?

Endeavor jobbar med och utvecklar digitala lösningar baserat på standardiserade produkter från Microsoft. Det betyder att Endeavor erbjuder lösningar i Microsoft Dynamics NAV och Microsoft Dynamics 365. Till dessa grundsystem applicerar de så kallade tredjepartsprodukter, som exempelvis system för transportadministration, det vill säga TA-system.

 

Idag är marknaden van vid att konsulter måste komma in för att justera TA-systemet varje gång kunden önskar en ny funktion. Och när systemet sen ska uppgraderas måste konsulten justera anpassningen. Så är det inte med LogTrade.

 

– Och vi letar alltid efter de tredjepartsprodukter som är stabila här och nu, och dessutom framtidssäkra. Det vill säga system som levererar det de lovar och samtidigt sticker ut på ett intressant sätt när man granskar dem.

I LogTrade har Endeavor hittat det de söker i ett TA-system.

– Ta en sån sak som uppgraderingar. Idag är marknaden van vid att konsulter måste komma in för att justera TA-systemet varje gång kunden önskar en ny funktion. Och när systemet sen ska uppgraderas måste konsulten justera anpassningen. Så är det inte med LogTrade, säger Brunmarker.

Han berättar att det beror på att LogTrade är en standardiserad lösning.

– Den är byggd på ett ”genomtänkt sätt”, skulle man kunna säga. Den är byggd för att vara inbyggd i affärssystemet så att uppgraderingarna sker automatiskt. Det gör att behovet av hands-on konsulthjälp minskar med runt 90 procent, menar jag.

 

Läs också: Vilka ERP-system fungerar LogTrade med?

ETT STANDARDISERAT SYSTEM FÖR FRAKT OCH PAKET

Eftersom LogTrades erbjuder ett standardiserat system, certifierat av Microsoft för Microsoft Dynamics NAV och Microsoft Dynamics 365 business Central, har de ett förtjänat försprång. Men, säger Anders Brunmarker, poängen är att LogTrades mjukvara är byggt på ett sätt som gör det enkelt att öppna upp fler funktioner och bygga ut och uppgradera.

 

… poängen är att LogTrades mjukvara är byggt på ett sätt som gör det enkelt att öppna upp fler funktioner och bygga ut och uppgradera.

 

– Det är ett TA-system som är byggt med hänsyn till hur affärssystem fungerar och framförallt vad affärssystemen är tänkta att uppnå. Till skillnad från icke standardiserade lösningar som är lokalt installerade och inte byggt i moduler. Sådant kostar mer än vad det smakar, inte minst att installera och uppgradera, säger Anders Brunmarker.

Med LogTrades mjukvara kan Endeavor göra snabba implementationer med gott resultat, liten risk och lång hållbarhet.

 

Det finns det heller inget TA-system på marknaden som erbjuder fler funktioner inuti ett affärssystem.

 

– Det är nästan som att LogTrade har ett evigt liv sett ur en produktlivscykel. De slutar aldrig att förse dig med den senaste versionen, säger Anders Brunmarker och fortsätter.

– Som jag ser det finns det heller inget TA-system på marknaden som erbjuder fler funktioner inuti ett affärssystem. Den insikten gjorde det självklart för oss att inleda ett samarbete med LogTrade.

 

EN LÅNGSIKTIG TA-PARTNER I MOLNET

Allting börjar och slutar med kunden. Eller rättare sagt – kundens kunder. Fast är du helt ärlig börjar kanske allting med bränslet – datan i molnet – och hur kunder kan nyttja kraften i den.

Anders Brunmarker talar om ”CRM- och affärssystem för Big data”, ”appar”, ”Internet of Things” och ”Machine Learning”. Och tycker det är intressant att befinna sig mitt i dagens digitala revolution, och jobba i en bransch som tar denna utvecklingen framåt. Särskilt om man kan jobba tillsammans med andra som har samma mindset.

 

… någon som ständigt undrar hur de gemensamt kan ge kunder mer funktionalitet och värde från informationen i molnet.

 

Han tycker att Endeavor med LogTrade som TA-partner har en kompanjon som sitter i samma båt, någon som ständigt undrar hur de gemensamt kan ge kunder mer funktionalitet och värde från informationen i molnet. Någon som kan konsten att leverera här och nu och samtidigt tänka framåt.

– I LogTrade har vi en partner som ständigt utvecklar nya lösningar med fokus på mer automation. Det gör dem till ”det enda” TA-systemet för oss.